Poate varicocelul să cauzeze durere în abdomen?

Durere în abdomen cauzată de varicocel

Un varicocel care provoacă durere în abdomen poate crea dificultăți în realizarea activitățiilor de zi cu zi. Este dificil să te bucuri de un stil de viață activ când simți adesea dureri sau un disconfort în zona abdominală.

Care este cauza apariței varicocelului?


Varicocelul apare atunci când valvele unidirecționale din venele scrotale, care permit sângelui să curgă din testicule și scrot înapoi către inimă nu mai funcționează corect. Acest lucru face ca sângele să se acumuleze în venele din jurul testiculului ducând la creșterea acestora în volum. Când fluxul de sânge ce trece prin venele testiculelor este anormal acesta poate provoca senzații de durere și presiune.

Legâtura dintre varicocel și durerile abdominale


Până la 10% dintre bărbații cu varicocel acuză un anumit tip de durere abdominală sau inghinală. Durerea este mult mai des observată la testiculul stâng și mai accentuată după o perioadă de stat în picioare. 

Legătura dintre varicocel și durerea în zona inghinală sau abdomen nu este încă bine definită din punct de vedere medical, dar conform medicilor venele varicoase blochează fluxul sanguin limitând astfel accesul sângelui către testicule. Fluxul sanguin redus poate declanșa dureri cronice sau recurente în scrot și abdomen. 

Durerea nouă sau care se agravează trebuie întotdeauna raportată către un medic. Dacă durerea este însoțită de simptome precum febră, vărsături sau sânge în urină, trebuie să solicitați imediat asistență medicală. 

Dacă medicul dumneavoastră stabilește că durerea abdominală se datorează unui varicocel, este o veste bună – varicocelul este tratabil iar prin tratamentul potrivit poate ajuta la reducerea sau chiar la eliminarea durerii din zona abdominală.

Poate ți se par interesante și următoarele:

0 comentarii