Varicocel forum

Varicocel.eu este un site menit să răspundă tuturor întrebărilor legate de varicocel prin intermediul articolelor sale. În cazul în care aveți o întrebare personală la care nu ați găsit răspunsul în articolele de pe site-ul nostru, puteți să o adresați mai jos și o să vă răspundem în cel mai scurt timp.* 

*Articolele de pe acest site și răspunsurile oferite nu înlocuiesc consultul unui medic, dacă bănuiți că aveți varicocel, consultați medicul urolog sau androlog.

Poate ți se par interesante și următoarele:

12 comentarii

 1. Am fost diagnosticat cu varicocel, ce fel de operatie imi recomandati?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, dacă ai fost diagnosticat cu varicocel recomandarea noastră este să discuți și cu un medic specialist deoarece sunt cazuri în care acesta nu se operează.

   Intervenția de emoblizare a varicocelului este cea mai ușoară pentru pacient și are cea mai rapidă recuperare. În cazul în care varicocelul trebuie operat, îți recomand această intervenție deoarece nu implică durere la fel de mult ca în cazul celorlalte iar riscul de a face infecție este aproape inexistent.

   Ștergere
 2. Varicocelul afecteaza viata sexuala?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut,
   De cele mai multe ori, varicocelul nu afectează viața sexuală, sunt însă multe cazuri în care varicocelul afectează fertilitatea sau cauzează probleme psihologice care duc la scăderea dorinței de satisfacere sexuală.

   Ștergere
 3. Care este varicocel operatie pret? Cat ma costa sa fac aceasta operatie?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut,

   Prețul pentru o operație de varicocel depinde de tipul operației pe care îl alegi. Spre exemplu, dacă alegi operația clasică de varicocel sau operația de varicocel laparoscop, acestea sunt gratuite într-un spital de stat dacă ai asigurare medicală.

   Ștergere
 4. Simt ceva tare in testicule, poate fi varicocel?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, avem nevoie de mai multe detalii. Nu orice "ceva tare" în testicule poate fi varicocel.

   Ștergere
 5. Am varicocel mare, cred ca e grad 3 dar nu ma doare il am de când eram copil,aș dori să vorbesc cu un specialist aici , dacă se poate,posibil de la el sa am disconfort abdominala, aș merge la un control dar acuma sunt timpuri grele cu pandemia asta, multumesc, o zi bună!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, mersi că ne-ai scris. Un specialist îl vei găsi întodeauna într-un spital, consultă un medic urolog, consultul nu ar trebui să ia mai mult de 30 minute de pe urma căruia să ți se pună un diagnostic corect. Dacă este un varicocel de grad 3, acesta poate crea dureri care ulterior să se resimtă și spre abdomen în funcție de efortul depus. Chiar dacă este pandemie, puteți consulta un doctor în siguranță.

   Ștergere
 6. Am varicocel de vreo 10ani iar de vreo 2 săptămâni doare foarte tare inghinal,sold și picior(extremitatea labei piciorului amorțita).vreau să știu dacă varicocelul poate da aceste semne sau e de la coloana (am făcut rmn și sunt ceva modificări dar nu e hernie ci un inceput)

  RăspundețiȘtergere