Varicocel forum

Varicocel.eu este un site menit să răspundă tuturor întrebărilor legate de varicocel prin intermediul articolelor sale. În cazul în care aveți o întrebare personală la care nu ați găsit răspunsul în articolele de pe site-ul nostru, puteți să o adresați mai jos și o să vă răspundem în cel mai scurt timp.* 

*Articolele de pe acest site și răspunsurile oferite nu înlocuiesc consultul unui medic, dacă bănuiți că aveți varicocel, consultați medicul urolog sau androlog.

Poate ți se par interesante și următoarele:

21 comentarii

  1. Am fost diagnosticat cu varicocel, ce fel de operatie imi recomandati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, dacă ai fost diagnosticat cu varicocel recomandarea noastră este să discuți și cu un medic specialist deoarece sunt cazuri în care acesta nu se operează.

      Intervenția de emoblizare a varicocelului este cea mai ușoară pentru pacient și are cea mai rapidă recuperare. În cazul în care varicocelul trebuie operat, îți recomand această intervenție deoarece nu implică durere la fel de mult ca în cazul celorlalte iar riscul de a face infecție este aproape inexistent.

      Ștergere
  2. Varicocelul afecteaza viata sexuala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      De cele mai multe ori, varicocelul nu afectează viața sexuală, sunt însă multe cazuri în care varicocelul afectează fertilitatea sau cauzează probleme psihologice care duc la scăderea dorinței de satisfacere sexuală.

      Ștergere
  3. Care este varicocel operatie pret? Cat ma costa sa fac aceasta operatie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,

      Prețul pentru o operație de varicocel depinde de tipul operației pe care îl alegi. Spre exemplu, dacă alegi operația clasică de varicocel sau operația de varicocel laparoscop, acestea sunt gratuite într-un spital de stat dacă ai asigurare medicală.

      Ștergere
  4. Simt ceva tare in testicule, poate fi varicocel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, avem nevoie de mai multe detalii. Nu orice "ceva tare" în testicule poate fi varicocel.

      Ștergere
  5. Am varicocel mare, cred ca e grad 3 dar nu ma doare il am de când eram copil,aș dori să vorbesc cu un specialist aici , dacă se poate,posibil de la el sa am disconfort abdominala, aș merge la un control dar acuma sunt timpuri grele cu pandemia asta, multumesc, o zi bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, mersi că ne-ai scris. Un specialist îl vei găsi întodeauna într-un spital, consultă un medic urolog, consultul nu ar trebui să ia mai mult de 30 minute de pe urma căruia să ți se pună un diagnostic corect. Dacă este un varicocel de grad 3, acesta poate crea dureri care ulterior să se resimtă și spre abdomen în funcție de efortul depus. Chiar dacă este pandemie, puteți consulta un doctor în siguranță.

      Ștergere
  6. Am varicocel de vreo 10ani iar de vreo 2 săptămâni doare foarte tare inghinal,sold și picior(extremitatea labei piciorului amorțita).vreau să știu dacă varicocelul poate da aceste semne sau e de la coloana (am făcut rmn și sunt ceva modificări dar nu e hernie ci un inceput)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acelasi simptom, urmeaxa sa am un control la urologie , o radiografie si pe urma embolizare daca se decide asta . Mentionez ca in romania embolizarra are un cost intre 1200€1500 euro . Eu incerc sa rezolv in germania la stutgart
      Pe mine ma deranjaza l efort intens , am un discomfort la testiculul stang ,zona inghinala stanga si putin spre picior ca si amorteala . nu e de joaca daca vrei sa mai ai copii pune banuti sus si grabeste te ! Sanatatea prioritatea 1 . Daca vrei sa ti spun dupa ce rezolv problema poti sa mi scri la adresa costolas1998@gmail.com
      Sanatate numai bine !

      Ștergere
  7. Sunt operat de varicocel bilateral prin operatie clasica deschisa acum un an și jumătate.Pâna acum două luni a fost bine testiculele nu mă mai dureau ca înainte de op.dar de două luni festivalul stâng sa umflat ca înainte de operatie si mă doare toată zona inghinală pe stânga de la operatie în jos.Vă rog să î-mi spuneți ce se întâmplă.Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua. Varicocelul înseamnă vena umflata in plexul pampiniform sau pe testicul?După o lovitură am observat că atunci când stau in picioare se umfla o vena pe testiculul drept groasa ca o pasta de pix.Aceasta vena se mișcă puțin pe testicul.Nu am nici o durere.Am 16 ani.Ce înseamnă această vena?Este normal sa se umfle când stau in picioare?Va rog sa răspundeți.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua. Am un baiat de 14 ani care are varicocel, dar nu e deranjant. Am facut echo si operatia nu e o urgenta. Ati incercat pana acum tratament naturist sau homeopat? A functionat?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru laparoscopie puteti apela la domnul dr Bartos Adrian (https://doctorbartos.ro/), e specializat in chirurgii

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună ziua, am 21 de ani și acum două săptămâni m-am operat de varicocel grad 3 , după 5 6 zile de la operație am observat că în jurul scrotului se formase un lichid ,m am speriat și a doua zi am fost la doctor ,mi s a zis că este ceva normal după operație și să țin compresă cu gheata și să iau ibuprofen, după 3 zile lichidul a dispărut parțial , dar se observă ceva asemănător cu un chem , sa fie venele tăiate? Va rog sa mă ajutați să înțeleg ,precizez că m am operat în germania și înțeleg foarte bine limba, la spital am discutat cu un doctor care nici el nu știe prea bine română:)) totuși mi s a zis că operația a decurs cum trebuia , vreau să îmi spună cineva care a trecut prin asta sau care știe despre ce este vorba ,mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună ziua, m-am operat de varicocel grad 3 acum 3 săptămâni , as vrea sa știu cum trebuie să mă comport după operație , mă refer la efort , mâncare , alcool as vrea sa știu totul sa nu fac vreo greșeală ca boala sa recidiveaze sau alte riscuri , mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua! Sunt operat de varicocel recent și când stau întins în pat îmi amoarte piciorul stâng și cel mai rău amorțeala se simte în talpă, este ceva normal ?

    RăspundețiȘtergere
  14. A facut cineva operatie de varicocel grad 3 prin embolizare

    RăspundețiȘtergere